Модна къща Лита
Най-странните сватби в света
10.09.2014 (4687)

Различни култури, различни обичаи, различни сватби. Някои от брачните ритуали обаче са толкова невероятни, че не можете да ги сравните с нищо друго.

Замеряйте булката с каквото хванете!
Стара традиция в Шотландия е при сватби булката да бъде вързана за дърво. След което приятелите на младоженеца я целят, кой, с каквото хване. Ако младоженката успее да се справи с това, се смята, че няма проблем в семейното лоно, който да не може да реши.

Да се омъжиш за дърво!
Сватбите с дървета са особен специалитет на Индия. При това и до днес се практикуват. Смята се, че родените през определен период от годината жени са прокълнати. И за да се спасят от проклятието се омъжват за дърво. Естествено тези сватби не продължават дълго — веднага след церемонията „младоженецът“ е изгорен, за да се унищожи проклятието над „булката“.

Купон за булката! Цяла нощ с всички приятели на младоженеца.
Традиция е във френска Полинезия булката да прекара нощта преди сватбата с всички приятели на младоженеца. Всеки от тях, който е поканен на сватбата, задължително трябва да бъде „уважен“ от нея! Нищо чудно, че покрай годежа, броят на приятелите на младоженеца нараства главоломно.

(Не)стреляйте по булката!
Може да ви изглежда някакъв абсурд, но в някои култури съществува обичай при сватби младоженецът да стреля със стрели по булката си. При това не един, а цели три пъти.След това стрелите се чупят, за да бъде вечна любовта им.

Данък „невинност“
В Европа до миналия век бяха готови да линчуват младоженката, ако не е „честна“ в първата си брачна нощ, а в Африка плащат данък „невинност“ ако се окаже такава.В Бенин, майките са принудени да плащат тежък данък, ако са успели да „опазят“ дъщерите си. И особено, ако има кръв в семейното ложе на сутринта.

Тук ще публикуваме интересни статии за мода и красота, актуални новини от модните подиуми, тенденциите в модата и други любопитни неща за абитуриенти и младоженци. Ще Ви държим в течение за участията ни в различни изложения и панаири в България и чужбина!