Модна къща Лита
10 златни правила, с които абитуриентската визия няма да се обърка
21.05.2014 (4629)

В този материал няма да прочетете мнението ни за оскъдните тоалети, квадратните прически, короните, неудобните рокли с обръч, тежкия грим, ходенето на солариум преди бала, хвърлянето на толкова много пари...

В крайна сметка, абитуриентската нощ си е ваша и имате пълното право да си изглеждате, както на вас ви харесва. Затова няма да се опитваме да променим идеята ви за страхотна визия. Просто ще ви посочим най-основните грешки, които могат да ви попречат да я получите.

Много абитуриентки са си изпатили по изредените тук начини. Поучете се от техния опит и всичко ще бъде наред!

1. Важни предупреждения за шиенето на рокля по поръчка
Много млади дами не са достатъчно доволни от избора на рокли по магазините и мислят, че ако си поръчат да им ушият тоалет, той ще изглежда точно така, както си го представят. И ще им стои точно по начина, за който си мечтаят. Истината обаче е друга.

В ушиването на рокля могат да се объркат повече неща, отколкото си представяте. Не само различните кройки, но и различните платове имат силата да подчертават или скриват извивките. По-лъскавите материи, например, добавят обем в областта на корема. Така, ако сте пробвали рокля от един плат, а след това си поръчате да ви я ушият от друг, тя може да изглежда съвсем различно върху тялото ви. Същото важи и за допълването с набори, пайети и т.н.

Добре е да предвидите и възможността от отслабване или напълняване преди бала.

2. Носете си роклята, когато тръгнете на лов за обувки
Или обратното - ако вече сте си купили обувки, пробвайте роклята с тях. Особено ако е дълга! В противен случай рискувате да я настъпвате постоянно, или другия вариант - обувките да се подават смешно под нея.

10 златни правила, с които абитуриентската визия няма да се обърка3. Откажете се от неудобните обувки
Тъй като е твърде вероятно да не последвате този съвет, ще ви предложим и алтернатива - подсигурете си втори, по-удобен чифт. Може да са най-обикновени пантофки. Огромна част от абитуриентките остават боси след полунощ, така че в този момент изобщо няма да се притеснявате, че сте комбинирали бална рокля с балеринки.

4. Разтъпчете обувките у дома
Това важи в особено голяма степен за младите дами, които по принцип не са свикнали да носят токчета. Започнете опитите поне месец преди това. Така краката ви ще свикнат, а в най-лошия случай навреме ще разберете, че с обувките, които сте си купили, няма да оцелеете цяла нощ.

5. Носете си роклята, когато избирате бижута
Най-проблемно може да се окаже колието. Не всеки модел изглежда добре с всяко деколте, така че трябва да ги пробвате заедно. Ако ви е неудобно да мъкнете роклята по магазините, просто си облечете нещо, чието деколте е подобно на нейното.

6. Сутиенът също може да не е подходящ
Вече сме ви показвали кои сутиени са най-подходящи за различни модели рокли. Доброто съчетаване е изключително важно, тъй като неподходящият сутиен може изцяло да промени визията на деколтето ви, може да ви накара да се притеснявате и подръпвате цяла нощ, да не говорим колко грозно ще бъде, ако се подават презрамки и гръб. В случай че сте купили скъп сутиен, но не ви харесва достатъчно как стои с роклята, оставете си го за други специални поводи. Вземете си по-евтин вариант, ако се наложи - важното е да изглежда добре, никой няма да ви гледа етикета на бельото.

7. Не правете козметични процедури по лицето непосредствено преди бала
Ако ще ходите на почистване при козметик, направете го седмица преди заветната нощ. Не рискувайте лицето ви да бъде зачервено, подуто и разранено на бала. Така или иначе, кожата ви няма да се замърси за няколко дни.

8. Не се доверявайте безрезервно на фризьора
Ако просто си запишете час за деня на бала и кажете на стилиста да ви измисли прическа, той може да реши да бъде твърде креативен. И да ви спретне ексцентрична фризура, с която никак не се харесвате. Ако ще се доверявате на неговите идеи, направете пробна прическа преди това. А най-добрата идея е просто да пробвате пред огледалото кои начини на носене на косата ви отиват най-много. Дори да не можете да си направите цялостна прическа, ще добиете представа и ще кажете в салона какво горе-долу искате.

9. Помислете за възможността прическата да се развали
Ако възнамерявате да отидете на бала с кабриолет, ако сте от по-буйните танцьорки, вероятността фризурата ви да се развали рано-рано е голяма. В такива случаи потърсете варианти за по-устойчиви прически.

10. Внимавайте с тена!
Колкото и да ви харесва "бронзовият загар", не правете в последния момент нищо, което не сте опитвали преди. Независимо дали става въпрос за солариум, или боядисване със спрей, резултатите могат да бъдат трагични. Ако толкова много държите на изкуствения тен, проверете как точно ще изглеждате поне няколко седмици преди това.


Деси Николова

Тук ще публикуваме интересни статии за мода и красота, актуални новини от модните подиуми, тенденциите в модата и други любопитни неща за абитуриенти и младоженци. Ще Ви държим в течение за участията ни в различни изложения и панаири в България и чужбина!