Модна къща Лита
Как да не изглеждате нелепо на абитуриентския си бал?
11.03.2014 (3715)

Отават няколко само два месеца до най-важния ден в живота на дванадесетокласниците – абитуриентския бал. Разбира се, за него се вълнуват повече момичетата, отколкото момчетата. То не са гримове, прически, рокли, автомобили, кавалери ... изобщо еуфорията е пълна!

 

Всяка представителки на нежния пол иска да изглежда максимално добре на бала си и да запази хубави спомени от него. Често обаче се случва на снимките купонджиите да изглеждат доста ... неприлично. За да пропуснете този момент и да се радвате на снимки, запечатали един от най-важните моменти в живота ви, вижте няколко неща, които трябва да избягвате:

  • Неподходящ грим – повечето момичета се доверяват на професионални гримьори, защото искат да изглеждат максимално добре на бала. Това, че един човек се занимава с гримиране, не означава, че наистина е добър. Затова си направете един-два пробни грима преди бала, за да няма неприятни изненади в последния момент. Може да си падате по силния вечерен грим, но не бъдете с такъв, ако не ви отива. Трябва да се съобразите с чертите на лицето си, за да изглеждате наистина добре. Опитайте различни гримове и се спрете на този, който ви седи най-добре.
  • Френски маникюр върху ноктопластика – това определено е демоде и е по-добре да не се появявате с такъв маникюр на бала си. По-добре заложете на естественото. Не си слагайте изкуствени нокти и удължители. Отидете на маникюр, нарисувайте си нещо, което ще ви отива на роклята и аксесоарите, но забравете за грозно дългите изкуствени нокти с френски маникюр.
  • Кок – на всяко момиче й отива различна прическа, но кокът определено не е подходящ за абитуриентски бал. По-добре заложете на нещо по-свежо и готино. Направете си букли, интересна прическа, сложете цветя в косите ... И тук е същото като при грима – трябва да си направите няколко пробни прически преди бала, за да няма изненади в последния момент. Доверете се на истински професионален коафьор, а не на кварталната фризьорка. Прическата играе важна роля за външния вид на една жена. Тя често е по-важна и от самата рокля.
  • Рокля – има огромно разнообрази от рокли, така че всяко момиче може да намери своята, стига да търси достатъчно. Внимавайте обаче с избора! Дори да се държите и чувствате като принцеса и да се обличате така, на бала не си слагайте такъв тип рокля. Те отдавна са демоде и ще изглеждате смешно в очите на околните. А и обръчите са изключително неудобни и само ще ви създават излишен дискомфорт. Другият тип рокля, която не бива да си взимате, е прекалено разголената. 18-годишните момичета като че ли нямат търпение да се разхвърлят, когато дойде абитуриентският бал. Колкото и хубаво тяло да имаш, колкото и готина разголена рокля да си си харесала, по-добре заложи на нещо друго. Все пак там ще са роднините ти, които със сигурност няма да одобрят избора ти, а и снимките и спомените остават за цял живот. Вместо да пръскаш еротика на бала си, по-добре пръскай изящност и стил.

    Ако ти е трудно да си избереш подходяща рокля за бала, виж с какви са били известните личности на Оскарите и със сигурност ще ти хрумне готина идея.

 

Тук ще публикуваме интересни статии за мода и красота, актуални новини от модните подиуми, тенденциите в модата и други любопитни неща за абитуриенти и младоженци. Ще Ви държим в течение за участията ни в различни изложения и панаири в България и чужбина!