Модна къща Лита
Да изберем рокля, според фигурата си
27.02.2014 (4009)

Всяка от нас има своите предимства и недостатъци и е добре да се съобразява с тях при избора на дрехи. Хубаво е да се стремим към съвършенство и да полагаме усилия в името на по-изящна фигура, но не е задължително да се мъчим с тежки диети и спорт, когато можем просто да се научим да обичаме себе си и да се обличаме умно. Независимо от това какъв е твоят тип фигура, има начин да изглеждаш неустоима с подходящата рокля.

 

  • За миньончета

Най-важният съвет на стилистите е: покажи тялото си, не се опитвай да го скриеш! Дългите пищни рокли ще създадат впечатлението, че се губиш в дрехата си и ще изглеждат твърде тежки за деликатната ти фигура. Довери се на късите женствени роклички и се радвай, че можеш да носиш високи токчета, без да рискуваш да се окажеш с две глави по-висока от гаджето си.

  • За момичета с правоъгълна форма на тялото

Момичетата с момчешка фигура трябва да се насочат към драпирани рокли, които създават впечатление за тяло с повече извивки. Добре е да бъдат събрани в талията, а за още по-добър ефект можеш да поиграеш с цветовете – така модерният color block е идеален за създаването на оптическа илюзия, като цветът на горната част трябва да контрастира с този в долната част на роклята.

  • За момичета с фигура тип пясъчен часовник

Този тип фигура е модерен, така че спокойно можеш да си позволиш всякакъв тип рокля, просто защото няма какво да криеш. Просто се увери, че моделът подчертава апетитните ти извивки и се радвай на вниманието, което те привличат.

  • За момичета с крушовидно тяло

Ако фигурата ти е от този тип, трябва да се опиташ да наблегнеш на горната част от тялото си. Избери рокля, която да подчертава бюста ти и не е твърде тясна надолу, за да не очертава прекалено ясно ханша и дупето.

За момичета с фигура тип ябълка
За такива форми най-подходящи са едноцветни рокли с висока талия, защото акцентират на бюста и се разширяват надолу. Това балансира пропорциите, като ефектът е най-добър, когато роклята е без презрамки и разкрива голите ти рамене.

  • За пълни момичета

Противно на очакванията, с този тип фигура имаш богат избор от рокли, които да ти стоят прекрасно. Просто прецени на коя част от тялото си искаш да наблегнеш и облечи роклята според този критерий. Ако искаш да скриеш корема си, избери рокля с висока талия. Ако пък предпочиташ да не разголваш ръцете си, облечи рокля с дантелени ръкави. Опциите са безкрайно много.

 

Тук ще публикуваме интересни статии за мода и красота, актуални новини от модните подиуми, тенденциите в модата и други любопитни неща за абитуриенти и младоженци. Ще Ви държим в течение за участията ни в различни изложения и панаири в България и чужбина!