Модна къща Лита
Модни тенденции в маникюра за сезон пролет/лято 2014
13.03.2014 (4138)

Богатство от цветове, нюанси и ефекти ще красят ноктите през топлите сезони

 

От неутрално през ослепително жълто и оранжево до всевъзможно най-тъмни нюанси от сиво до черно ще властват през пролетно-летния сезон на 2014 година. Наред с изчистената тоналност обаче, на мода ще бъдат и

Ярко, по-ярко, ослепително

Хитът този сезон са ослепителните и ярки краски, които ще заменят обичайните до този момент неонови цветове. Сезон пролет-лято 2014 обещава да ни залее с много светли, сияещи и смели тонове. Ярко синьо, слънчево жълто и свежо оранжево са сред водещите цветове тази година.

Неутрални и бледи цветове

Модата на дискретните неутрални тонове, близки до цвета на кожата, отново се завръща. Според експертите, едва забележимата краска върху ноктите е много повече от един неутрален цвят – той е и класика, и нежност, и лукс и елегантност, и стил, и изтънченост. Бледо сини нюанси също ще царуват през идващите пролет и лято.

Вечната класика – червено

Някои дизайнери обаче предпочитат класическото звучене на наситено червения цвят.

Пастелни тонове

Мекотата на пастелните тонове също не е за пренебрегване праз тази година. Някои дизайнери залагат най-вече на пастелно розово, пепел от рози и пастелно сиво.

Тъмни и мрачни

На пук на свежите и ярки цветове, тъмните и мрачни краски върху ноктите тип "Готик" също ще са на мода през пролетно-летния сезон.

Изкуство и ефекти върху ноктите

Декорация върху ноктите от сребро и кристали Сваровски пък предлагат други световни дизайнери.
Друг акцент са флоралните мотиви върху ноктите, хоризонталните или вертикални линии, както и ноктите с обратен френски маникюр - лентичката с различен цвят не е на върха, а в основата на нокътната плочка.

 

Тук ще публикуваме интересни статии за мода и красота, актуални новини от модните подиуми, тенденциите в модата и други любопитни неща за абитуриенти и младоженци. Ще Ви държим в течение за участията ни в различни изложения и панаири в България и чужбина!